Individuele therapie / Coaching

Individuele therapie of coaching kan helpen als je problemen in een relatie ervaart maar daar liever nog niet samen aan wilt of kunt werken. Dit kan een liefdesrelatie zijn, maar kan ook gaan over de relatie met je ouders, kind of familie. Het kan ook gaan over de relaties waarmee je op je werk te maken hebt. Individuele therapie of coaching kan ook helpen als je een stap in het leven wil maken en daar wat ondersteuning bij nodig hebt.

Doel van de individuele therapie is inzicht krijgen in je situatie en het vergroten van je mogelijkheden om daar anders mee om te gaan.

Soms is trauma belemmerend in het doen van de dingen die je wilt. Kortdurende traumabehandeling kan deze blokkades helpen opheffen.

Andere klachten waarin ik je kan bijstaan:

  • Vragen als “wie ben ik en wat wil ik verder”
  • Betere balans in het leven wat betreft dat wat ervan je gevraagd wordt en dat wat je wensen zijn
  • Stressklachten
  • Omgaan met chronische stress; zorg voor ouders, kind of partner met beperking in gezin, eigen langdurende lichamelijke klachten

Als systeemtherapeut zie ik de problematiek altijd in samenhang met de relaties om je heen. Ik maak in de individuele therapie dan ook gebruik van Emotionally Focused Therapy (EFT).

Zie voor verdere informatie www.eft.nl.

Naast EFT gebruik ik technieken uit de SFT (Schema Focussed Therapy), ACT (Acceptence and Commitment Therapy)  en EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)

Schema Focussed Therapy richt zich op gewoonten en patronen “die je al heel lang zo doet, maar die eigenlijk niet meer behulpzaam zijn in je leven”.  Zie voor verdere informatie: https://www.schematherapie.nl/home

EMDR is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld, trauma in de relatie of een geweldsincident.

EMDR

ACT helpt je een bewust en waardevol leven te leiden, door je te leren omgaan met onaangename gevoelens, een gezonde afstand te nemen van negatieve gedachten (Acceptance), remmingen weg te nemen, en je te richten op wat écht belangrijk is in jouw leven (Commitment).

ACT

 

Janny van Es

Systeemtherapeut
Email: info@praktijkjannyvanes.nl
Tel. 06-21577403
Relationship solution and marriage therapy problem as a disconnected couple finding a way to connect as a sexuality or couple psychology concept with 3D illustration elements.