Individuele therapie

Individuele therapie kan helpen als je problemen in een relatie ervaart maar daar liever nog niet samen aan wilt of kunt werken. Dit kan een liefdesrelatie zijn, maar kan ook gaan over de relatie met je ouders, kind of familie. Het kan ook gaan over de relaties waarmee je op je werk te maken hebt.

Doel van de individuele therapie is inzicht krijgen in je situatie, waar je last van hebt en het vergroten van je mogelijkheden om daar anders mee om te gaan.

Als systeemtherapeut zie ik de problematiek altijd in samenhang met de relaties om je heen. Ik maak in de individuele therapie dan ook gebruik van Emotionally Focused Therapy (EFT). Zie voor verdere informatie www.eft.nl. Naast EFT gebruik ik technieken uit de Schema Focussed Therapy  en EMDR. Schema Focussed Therapy richt zich op gewoonten en patronen “die je al heel lang zo doet, maar die eigenlijk niet meer behulpzaam zijn in je leven”. EMDR gebruik ik regelmatig  als er sprake is van (relatie) trauma waardoor je steeds spanning ervaart in situaties die eigenlijk niet meer nodig is.

Zie voor verdere informatie  www.schematherapie.nl en www.act-emdrcentrum.nl

 

Janny van Es

Systeemtherapeut
Email: info@praktijkjannyvanes.nl
Tel. 06-21577403
Relationship solution and marriage therapy problem as a disconnected couple finding a way to connect as a sexuality or couple psychology concept with 3D illustration elements.