Individuele therapie

Je ervaart problemen in je leven waardoor je vastloopt, je weet niet goed welke kant je op wil. Mogelijk ervaar je klachten als vermoeidheid, somberheid, twijfel en onrust. Deze klachten kunnen zich voordoen op verschillende levensgebieden: in je relatie, de opvoeding van de kinderen, werk of vrije tijd.

Doel van de individuele therapie is inzicht krijgen in je situatie en het vergroten van je mogelijkheden om daar anders mee om te gaan.

Soms is trauma belemmerend in het doen van de dingen die je wilt. Kortdurende traumabehandeling kan deze blokkades helpen opheffen.

Klachten waarin ik je kan bijstaan:

  • Vragen als “wie ben ik en wat wil ik verder”
  • Betere balans in het leven wat betreft dat wat ervan je gevraagd wordt en dat wat je wensen zijn
  • Stressklachten
  • Omgaan met chronische stress; zorg voor ouders, kind of partner met beperking in gezin, eigen langdurende lichamelijke klachten

Als systeemtherapeut zie ik de problematiek altijd in samenhang met de relaties om je heen. Ik maak in de individuele therapie dan ook gebruik van Emotionally Focused Therapy (EFT/EFIT).

Zie voor verdere informatie www.eft.nl.

Naast EFT gebruik ik vooral  ACT (Acceptence and Commitment Therapy)  en EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)

EMDR is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld, trauma in de relatie of een geweldsincident.

ACT helpt je een bewust en waardevol leven te leiden, door je te leren omgaan met onaangename gevoelens, een gezonde afstand te nemen van negatieve gedachten (Acceptance), remmingen weg te nemen, en je te richten op wat écht belangrijk is in jouw leven (Commitment).

 

Janny van Es

Systeemtherapeut
Email: info@praktijkjannyvanes.nl
Tel. 06-21577403
praktijk