Individuele therapie

Je ervaart problemen in je leven waardoor je vastloopt, je weet niet goed welke kant je op wil. Mogelijk ervaar je klachten als vermoeidheid, somberheid, onzekerheid, negatief zelfbeeld, twijfel en onrust. Deze klachten kunnen zich voordoen op verschillende levensgebieden: in je relatie, de opvoeding van de kinderen, op je werk of in je vrije tijd.

Doel van de individuele therapie is inzicht krijgen in je situatie en het vergroten van je mogelijkheden om daar anders mee om te gaan.

Soms is trauma belemmerend in het doen van de dingen die je wilt. Kortdurende traumabehandeling kan deze blokkades helpen opheffen.

Situaties waarin ik je kan bijstaan:

  • Vragen als “wie ben ik en wat wil ik verder”
  • Betere balans vinden in het leven betreffende hetgeen je “moet” en hetgeen je “wenst” voor jezelf.
  • Stressklachten op werk
  • Bemerken dat je steeds in dezelfde valkuilen stapt: patronen als teveel geven, jezelf voorbij lopen, terugkerende conflicten met anderen.
  • Omgaan met chronische stress; zorg voor ouders, kind of partner met beperking in gezin, eigen langdurende lichamelijke klachten

Ik maak onder andere gebruik van de volgende methoden:

EFIT (Individuele Emotionally Focused Therapy) is een vorm van individuele therapie waarbij je actief werkt aan de relatie met… jezelf. Ben je langere tijd uit balans, om wat voor reden dan ook, en wil je daar graag verandering in brengen? Individuele EFT is een liefdevolle, toegankelijke en effectieve vorm van individuele therapie. Zie voor meer informatie: WAT IS EFIT

EMDR is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld, trauma in de relatie of een geweldsincident. Zie voor verdere informatie: WAT IS EMDR

ACT (Acceptance & Commitment Therapy) helpt je een bewust en waardevol leven te leiden, door je te leren omgaan met onaangename gevoelens, een gezonde afstand te nemen van negatieve gedachten (Acceptance), remmingen weg te nemen, en je te richten op wat écht belangrijk is in jouw leven (Commitment).

 

Janny van Es

Systeemtherapeut
Email: info@praktijkjannyvanes.nl
Tel. 06-39390075
praktijk