Over Janny van Es

“Samen zoeken naar mogelijkheden om meer ontspannen in het leven en relaties te staan”

Ik ben oorspronkelijk opgeleid als maatschappelijk werker. In 2010 heb ik de opleiding voor family mediator gevolgd. In 2012 heb ik de intensieve opleiding systeemtherapie gevolgd bij het Lorentzhuis in Haarlem en inmiddels ben ik registertherapeut,  gespecialiseerd in  EFT (Emotionally Focused Therapy), een vorm van relatietherapie die gebaseerd is op hechting en de menselijke behoefte aan emotionele verbinding.

Mijn ervaring heb ik onder andere opgedaan in de jeugdpsychiatrie, jeugdhulpverlening en de geestelijke gezondheidszorg (SGGZ). Ik heb de combinatie van systeemtherapie en mediation veel gebruikt bij ouders en kinderen in echtscheidingssituaties.  Mijn ervaring als relatietherapeut heb ik vooral opgedaan bij GGZ Rivierduinen in Gouda en De Opvoedpoli in Zoetermeer. Inmiddels werk ik volledig in mijn Praktijk voor Gezin & Relatie. Hier geef ik naast relatie- en gezinstherapie ook individuele therapie, individuele supervisie, groepssupervisie en consultatie aan collega’s. Bij Curium, Centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie geef ik groepssupervisie aan systeemtherapeutisch werkers in opleiding.

Inmiddels heb ik zo’n 30 jaar ervaring in de hulpverlening. Nog steeds voel ik me voldaan als het mensen lukt om eigen kracht aan te boren, als mensen elkaar weer weten te vinden en een stap verder in hun leven en ontwikkeling kunnen zetten. Ik geloof volledig in de kracht en het vermogen van mensen om zelf te herstellen en naar oplossingen te zoeken voor situaties die zich aandienen in het leven. Dit altijd in verbinding en relatie met anderen. En soms is daar wat steun en verheldering bij nodig. Dat bied ik graag.

Het mooie aan mijn werk is dat het gaat over al wat werkelijk belangrijk is in het leven: liefde, verbinding, relaties, kinderen. Alles komt ook voorbij in mijn eigen leven: liefde, een gezin, een scheiding en weer vol vertrouwen verder gaan met het leven.

Janny van Es

Systeemtherapeut
Email: info@praktijkjannyvanes.nl
Tel. 06-39390075
©sandra_zeilstra-15maart9-22